navigatie

Ronald Kreuk, dirigent Gemengd koor “Pur Sang”

Vanaf zijn zevende levensjaar volgde Ronald orgellessen. Al snel volgde interesse in diverse andere instrumenten, waarin hij zich ook bekwaamde, zoals piano, bas, gitaar, tuba en trombone.

Hij was betrokken als uitvoerend musicus bij vele projecten en speelde als uitvoerend musicus in popbands, jazz– en klassieke ensembles en fanfareorkesten. Op zestienjarige leeftijd is hij begonnen als repetitor en vaste kracht bij diverse koren en heeft hij zich volledig toegelegd op de koormuziek, aanvankelijk als instrumentalist, maar weldra ook als dirigent. Hij heeft koordirectie gestudeerd aan de hogeschool IDE (Instituut Dirigenten Educatie) te Gorinchem. Tijdens deze periode was het mogelijk projecten te doen als dirigent en/of zanger met Mannenkoor Orpheus (Vlaardingen), COV Sursum Corda (Rotterdam), Toonkunst (Arnhem), COV (Veenendaal) en diverse à cappella koren en kerkkoren.

Ronald is momenteel dirigent van het Gemengd koor Pur Sang, het mannenkoor de Sleener Toren Zangers (beiden van de Gemengde Zang Vereniging Sleen) en van het Nedersaksisch Vocaal Ensemble in Grolloo. Het repertoire van Ronald is inmiddels zeer breed, en niet louter klassiek. Het bestrijkt de grote werken van onder anderen Bach, Handel, Bruckner, Brahms, Mozart, Mendelssohn, Britten, Rutter, Charpentier, en ook kleinere werken van onder anderen De Leeuw, De Klerck, Andriesen, Purcel, Elgar en Beethoven. Daarnaast heeft hij ook musical, pop, operette, en lichte muziek in zijn repertoire.

Kortom, kennis en ervaring op het gebied van zowel grote als zeer "intieme" werken uit de gehele muziekgeschiedenis.

 

Ronald Kreuk

HOME Bezoek kinderkoor Kids Sound bezoek gemengd koor Pur Sang bezoek de pagina van ons projectkoor ContactLid wordenFotogallerijNieuws en agendaVideo'slinksLeden login
Lees meer over het koorAgendaPianistVerslagenRepertoireMedia