navigatie

Over gemengd koor “Pur Sang” 

In 1917 werd in Sleen door een aantal jonge zangliefhebbers de Gemengde Zangvereniging Sleen opgericht. Plezier in het zingen, en proberen de zangkunst op een hoger niveau te krijgen, waren de doelstellingen van deze vereniging.
Samen zingen schept een band, en medekoorleden worden al heel gauw vrienden. Vandaag de dag bestaat de vereniging nog steeds, bloeit zij als nooit tevoren en heeft inmiddels het predikaat Koninklijk gekregen. Met drie koren ( een kinderkoor, een gemengd koor en een mannenkoor) is het één van de grootste zangverenigingen van Drenthe.

“Pur Sang” - zo heet het grote, gemengde koor - bestaat uit sopranen, alten, tenoren en bassen. Het koor bestaat uit zo’n 70 leden en repeteert elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het MFC “DE Brink”, het voormalige gemeentehuis, aan de brink in Sleen. Dit gebeurt onder de bezielende leiding van dirigent Ronald Kreuk.

Pur Sang is een koor voor mensen die het fijn vinden om in koorverband te zingen. De meeste leden hebben geen muzikale opleiding genoten, maar genieten wel van de koorrepetities, en al repeterend leer je steeds beter zingen, en begrijp je ook steeds meer van de muziek. Pur Sang heeft een breed repertoire, dat, heel democratisch, door de muziekcommissie, in overleg met de dirigent, wordt vastgesteld. Er wordt zowel klassieke- als hedendaagse muziek gezongen.

Zingende mensen zijn plezierige mensen. Er wordt tijdens de repetities niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gelachen.
Kom eens een donderdagavond sfeer proeven en meezingen tijdens een koorrepetitie. U wordt warm onthaald en iedereen zal proberen het u naar de zin te maken. En… lid worden van Pur Sang is dè manier om te integreren in de Slener dorpsgemeenschap! U bent van harte welkom!

Contact:
Rieks Reinders
Westrupstraat 13, 7841 AZ Sleen
Tel: 0591-362024

E-mail: h.reinders1@home.nl

HOME Bezoek kinderkoor Kids Sound bezoek gemengd koor Pur Sang bezoek de pagina van ons projectkoor ContactLid wordenFotogallerijNieuws en agendaVideo'slinksLeden login
AgendaDirigentPianistVerslagenRepertoireMedia